dimarts, 25 de gener del 2011

1x01: Menys cinc graus a la baixada.

La meva primera entrada al Blog, coincideix amb un dels dies més freds de l'hivern. Aquest matí he dubtat de si baixar en cotxe o en moto a la feina, pel fred i el perill de gebrada que hi havia. Quan he sortit el termometre de davant de casa marcava -5ºC. L'opció més segura hagués estat passar de la moto i  baixar en cotxe, però dos motius m'han portat a fer el contrari:

1. No hi havia boira, ni humitat, per tant la carretera no hauria d'estar del tot malament. Hauria de vigilar en no passar per sobre de línies blanques ni per les zones més humides de la carretera.

2. Per la ràdio he escoltat que el servei de rodalies anava amb retards i que hi havia perill de vaga encoberta. Això afectaria de manera directa la mobilitat a les carreteres. Baixar en cotxe suposaria trigar més de 45 minuts i possibilitat d'arribar tard.

Per tant m'he fet el valent i he agafat la moto. Sortia del parquing a les 7:45. El viatge ha estat perquè enganyar--nos molt fred, això sí  menys que el del dilluns, ja que a més de la roba que sempre porto i que un dia ja explicaré quina és, caldria sumar uns guants més de llana a sota dels de moto i un parell de mitjons més d'esquí a sobre dels normals.

La carretera estava bé i no m'he endut cap ensurt. Fins a la primera rotonda el blanc era el color que predominava en l'entorn. A partir de la benzinera ni rastre del gel. He pogut baixar tranquil darrera del mateix cotxe tota l'estona, que em traçava força bé les corbes. A la rotonda de Gavà he fet drecera per no passar per les obres. A la C-32 he anat prou bé, tot i les ratxes de vent que m'he trobat al nus del Llobregat i les retencions típiques per la velocitat variable. La Ronda de Dalt i la Diagonal anaven carregades al principi d'agafar-les però després es circulava amb bon ritme. He aparcat a les 8:29. He trigat uns cinc minuts per canviar-me i assegurar la moto i he tirat cap al Tiffin's a esmorzar.

Un detall, abans de treure les claus del contacte m'he fixat que la temperatura del motor encara marcava la mateixa ratlleta de quan he sortit de casa, sinónim  que  la moto a l'igual que jo no ha entrat en cap moment en calor, però ha respós la mar de bé.

2 comentaris:

  1. 30-35 son els anys que tens.

    ResponElimina
  2. 30-35 són la distància i el temps que trigo en baixar i pujar en moto de Begues a BCN. Tot i que el 35 també el comparteixo amb la meva edat.

    ResponElimina