dilluns, 30 de maig del 2011

1x14 "Go bike go" per 6

Si fa un parell de mesos m'haguessin dit que preferiria sortir en bici, a veure un partit de semifinals del Barça de basquet per la TV o a seguir per TV3 el GP de Mónaco de F1, no m'ho hauria cregut. Doncs tant divendres com diumenge passat va passar. GO BIKE GO!

Canviar Castelldefels per Begues, m'ha permés retrobar-me amb l'esport. M'he iniciat a fer sortides en bici per la muntanya, una activitat que mai m'havia cridat l'atenció, ni tampoc havia practicat. Per cert, la meva bicicleta no és res de l'altre món ja que es tracta d'una de les tantes que oferta Decathlon. Així amb una cadena mig rovellada, uns frens que no frenaven, unes rodes desimflades i un quadre poc estable vaig començar les primeres sortides, on el patiment va ser més present que el fet de gaudir a sobre de la bici. Així, els primers dies em van servir per saber si estava amb ganes de fer esport d'una manera habitual o es tractava d'una cosa puntual. Dues setmanes amb la bici en aquestes tristes condicions van servir per demostrar-me que estava sent constant; aixi la vaig portar a un taller per posar-la a punt. Per cert, només em vaig gastar 25€, ja que tinc molt clar que per fer esport no m'haig de deixar gaires diners ni en la bici, ni en la roba, ni en els accesoris. GO BIKE GO!

Així des de l'1 de maig he fet amb aquest "trasto" uns 100 Km i he estat unes 9 hores i mitja pedalant. Hauré pujat unes tretze vegades al Puig de la Desfeta i una al Cim de les Antenes. Cada dia realitzo poc més de deu quilometres, cinc i mig d'ascensió i cinc i mig de descens. D'aquesta manera cada cop que surto rebaixo el temps en fer la mateixa distància i el més important em recupero amb més facilitat. I això que al principi tot era desolació, ja que em costava molt de pujar i molts cops m'aturava o girava cua al no poder seguir endavant. Ara, en canvi, cada cop em sento més àgil i més fort al damunt de la bici i en els moments més complicats no renuncio i segueixo pedalant. GO BIKE GO!

Els beneficis de la bici ja els començo a notar: una major capacitat pulmonar, una superació en l'esforç, un augment relatiu de la força i de la musculatura, una millor posició corporal i una pèrdua progressiva del pes. Ara al juliol em faré una analítica i veuré com tinc el colesterol i altres cosetes que m'havia de controlar. Per cert l'esport m'està ajudant a regular l'alimentació, sense fer cap tipus de dieta (adéu productes industrials, adéu begudes refrescants gasificades, adéu picar entre hores i molta més fruita i aigua) GO BIKE GO

Però va ser la recerca de tot això el que em va portar a fer esport de manera regular? La resposta és no. El principal motiu va ser el fet de pensar que si no feia res d'aquí uns anys no podria córrer, saltar, jugar o fer esport amb els meus fills. La iedea de no participar en activitats esportives amb ells, perquè m'he descuidat els ultims anys em feia mal. GO BIKE GO!

Ja he fet un canvi important: l'esport no només es per veure'l, sinó també per viure'l. GO BIKE GO!

1 comentari:

 1. Totalment d’acord amb tu!!!
  Fer, ni que sigui una miqueta, esport et fa sentir bé, t’envaeix una sensació de benestar. A més, de manera natural, et va corregint els mals hàbits adquirits.
  La idea d’anar-me quedant encarcarada, amb moviments limitats i amb una actitud passiva i poc participativa a les activitats de lleure amb la meva filla, m'horroritzava..
  ... GO!!!
  (Judith)

  ResponElimina